107471
11:13 17.052022

26 ноутбуків вилучили на українсько-угорському кордоні

Події 9787

У поле зору закарпатських митників потрапив недобросовісний житель Чернівеччини, який в обхід декларування намагався завезти на митну територію України 26 ноутбуків, орієнтовною вартістю понад 800 тисяч гривень.

Це сталося сьогодні вночі (17.05) на митному посту «Тиса» Закарпатської митниці, що на кордоні з Угорщиною. Повертаючись з Італії, 48-річний водій рейсового автобуса «Мілан – Чернівці» задекларував у «червоному коридорі» виключно особисті речі. Та й ще усно заперечив про переміщення будь-яких інших товарів, які потребують декларування та сплати митних платежів.

Мабуть, чоловік сподівався, що інспектори-оперативники вночі не перевірятимуть прискіпливо салон та багажне відділення автобуса, заповнені різними речами пасажирів.

Тож, під час перевірки рейсового автобуса було виявлено 26 ноутбуків, загорнутих у чорні поліетиленові пакети, частина яких знаходилася серед особистих речей одного із пасажирів, решта – у багажному відсіку транспортного засобу. Ноутбуки – різних торгівельних марок («Lenovo» і «Acer»), китайського та тайванського виробництва, різних моделей за ціною в інтернет-мережі за 1 шт – майже 32 тис грн.

– Відповідно, загальна вартість товару складає понад 800 тисяч гривень, що значно перевищує дозволений митним законодавством неоподаткований мінімум – 500 євро для ввезення товару без декларування на 1 особу, – зазначають інспектори оперативного відділу управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Закарпатської митниці.

Після виявлення незадекларованих ноутів водій зізнався, що переміщував їх на прохання знайомого з Італії в Україну, заславшись на те, що вартість йому не відома.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених статтею 472 Митного кодексу України. Незадекларовані 26 ноутбуків вилучено до рішення суду. Остаточну їх вартість визначить спеціаліст-експерт.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської митниці.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах