107120
10:13 9.052022

На кордоні в авто закарпатки виявили кілька тайників з сигаретами

Події 2618

На українсько-угорському кордоні митники спільно з прикордонниками вивели на «чисту воду» 24-річну жительку Закарпаття, яка намагалася перевезти майже півтисячу пачок сигарет до Євросоюзу, зазадлегідь приховавши їх у кількох тайниках «Ауді А6».

Так, виїжджаючи з України через миний пост «Косонь», що у зоні діяльності Закарпатської митниці, молода закарпатка для проходження митно-прикордонного контролю свідомо обрала «зелений коридор». Це означає, що вона дотримується порядку переміщення товарів через митний кордон України. Та й ще усно заперечила про наявність будь-яких інших товарів в обсягах, що підлягають обовязковому декларуванню, або з приховуванням від митного контролю.

Втім, досвідчені інспектори вирішили перевірити доброчесні наміри дівчини, провівши поглиблений огляд транспортного засобу. Застосувавши технічні засобіи митного контролю, зокрема: ліхтарика, набору інструментів та викрутки, митники з прикордонниками виявили кілька тайників із прихованими тютюновими виробами без акцизного збору України різних торговельних марок.

– Частина сигарет були приховані в конструктивній порожнині паливного баку іномарки, які знаходилися в пакетах, – розповідають інспектори-пошуківці митного посту «Косонь» Закарпатської митниці. – Інші цигарки приховали під обшивкою заднього ряду сидінь для пасажирів та панелі обшивки приладів в салоні автомобіля.

Відтак, за незаконне переміщення товарів через кордон України, відносно співвітчизниці складено протокол про порушення митних правил за ч.1 статті 483 МКУ. Тютюнові вироби у загальній кількості 470 пачок вилучено, їх вартість визначить спеціаліст-експерт. А от автомобіль марки «Ауді А6» (1999 року виготовлення), оцінений у 145 тис грн, відправлено на штраф майданик митниці до рішення суду.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської митниці.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Арт-зона «Писанкове Мукачево» - чудова локація для фотосесій у центрі міста
15:56
У Будапешті діти біженців з України можуть навчатися рідною мовою
15:44
У неділю «Минай» прийматиме «Олександрію»
15:35
Прокуратура вимагає скасувати дозвільні документи для ведення будівельних робіт на привокзальній площі в Мукачеві
15:27
Поліцейські Іршави затримали наркоторговця: фігуранта помістили в ізолятор тимчасового тримання
13:34
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Всі новини