107059
09:36 7.052022

Втеча двох закарпатців з ІТТ у Виноградові та напад на поліцейських – завершено розслідування

Події 2959

Виноградівським відділом Берегівської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт щодо двох виноградівців за фактами втечі осіб з-під варти та розбійного нападу за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 393, ч. 2 ст. 187 КК України).

Наразі завершено досудове розслідування, під час якого встановлено, що чоловіки втекли з ізолятору тимчасового тримання, нанісши при цьому тілесні ушкодження двом правоохоронцям та викравши в одного з них золоті вироби та інше майно. При цьому втікачі погрожували конвоїру та черговому ІТТ ножем, який встигли схопити в кухонному приміщенні, зв’язали їх і відібрали ключі, що і дало їм змогу покинути установу.

Двоє закарпатців перебували під вартою за обвинуваченням у вчиненні одразу кількох злочинів. В одного це правопорушення, пов’язані із протиправним зберіганням партій канабісу та метамфетаміну, в іншого – крадіжки, розбійний напад на АЗС, незаконне придбання зброї, наркозлочини та ряд інших.

Подія трапилась у ніч з 15 на 16 лютого цього року. Завдяки злагодженій роботі правоохоронців втікачів вдалося знайти на території м. Виноградів того ж дня. Наразі вони перебувають під вартою.

Водночас триває слідство у провадженні, розпочатому за фактом неналежного виконання службовими особами ІТТ своїх службових обов’язків, наслідком чого стало допущення втечі двох обвинувачених з-під варти (ч. 1 ст. 367 КК України).

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
На Закарпатті з’явилося 5 нових паспортних станцій у ЦНАПах
09:34
Всі новини