106936
15:36 4.052022

На західному кордоні за добу затримано 12 правопорушників

Події 2472

За добу 3 травня кордони України з ЄС та Молдовою перетнули близько 63 тисяч осіб та понад 16 тисяч транспортних засобів.

Втім, не кожна особа намагається діяти у правовому полі. Так, на ділянці відповідальності Західного регіонального управління за спробу нелегального перетину державного кордону прикордонниками було затримано 12 громадян.

10 чоловіків спробували порушити правила перетину держкордону безпосередньо у пунктах пропуску. Ще 2 намагались ухилитись від призову та вирішили подолати межу поза визначених місць перетину. У ході перевірки чоловіки надали посадовим особам документи із ознаками підробки. Своїми діями вони порушили вимоги заходів правового режиму воєнного стану. Відповідно до вимог чинного законодавства порушників було передано представникам національної поліції.

Нагадаємо, що перетинання або спроба перетинання державного кордону України будь-яким способом поза пунктами пропуску через державний кордон України або в пунктах пропуску через державний кордон України без відповідних документів або з використанням підробленого документа чи таких, що містять недостовірні відомості про особу, чи без дозволу відповідних органів влади, тягнуть за собою накладення штрафу від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до 15 діб.

Крім того, у більшості випадків, горе-втікачі отримують повістку- призов на строкову військову службу.

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах