85684
11:47 4.052022

На Закарпатті підозрюють ексземлевпорядника у вибутті із власності земель НААН вартістю понад 1 млн грн

Події 2757

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури колишньому спеціалісту-землевпоряднику однієї із сільських рад Мукачівського району повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, підозрюваний підготував проєкти рішень щодо відведення громадянам ділянок на території с. Нижні Ворота та підписав ряд необхідних документів. У подальшому вказані ділянки передали у приватну власність для будівництва та обслуговування житлових будівель. При цьому землевпорядник не перевірив належним чином документацію із землеустрою, проігнорувавши той факт, що ділянки перебувають у постійному користуванні Національної академії аграрних наук України.

Надалі проєкти рішень затвердили рішенням сесії сільради, а громадяни отримали акти на право власності. Таким чином із постійного користування наукової установи вибули землі загальною вартістю понад 1 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУ Нацполіції в Закарпатській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР Нацполіції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах