106712
14:19 29.042022

Суд скасував рішення сільради щодо відведення під житлову забудову земель водозабору «Минай»

Події 2793

Закарпатський окружний адміністративний суд визнав протиправним та скасував рішення «Про затвердження генерального плану сільського населеного пункту села Коритняни, Ужгородського району».

Позивач КП «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства міста Ужгорода» з посиланням на вимоги Водного кодексу України, Кодексу України «Про надра», Законів України «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про питну воду та питне водопостачання» у позовній заяві зазначив, що розміщення житлової забудови в межах зони санітарної охорони може призвести до забруднення підземних вод, які використовуються для водопостачання міста Ужгород.

Суд встановив, що обов’язкового погодження з органами, установами та закладами санепідслужби відповідачем в процесі прийняття генерального плану отримано не було.

Суд зазначив, що відповідач при розробленні генерального плану не дотримав вимоги, які мають відношення до зауважень позивача на містобудівній раді, та не врахував зауваження архітектурно-містобудівної ради.

Розпорядження сільського голови про громадські слухання було видане пізніше, ніж саме оголошення в газеті про такі громадські слухання. До того ж, законом не передбачено внесення уточнення з новою інформацією в уже оприлюднене оголошення, яке опубліковане за один день до дати проведення громадських обговорень.

Також суд наголосив, що Закон України “Про регулювання містобудівної діяльності” зобов’язує орган місцевого самоврядування всі проекти рішень, рішення та матеріали генерального плану у встановлені законом строки оприлюднювати на своєму офіційному вебсайті, а не в друкованих засобах масової інформації, які не є обов’язковим засобом оприлюднення в даному випадку.

З текстом зазначеного рішення можна ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 260/1336/18.

Про це повідомляє Закарпатський окружний адміністративний суд.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах