106598
14:28 26.042022

ДБР виявило ще 10 працівників Закарпатської митниці, які сприяли незаконному імпорту нафтопродуктів компаніями, близькими до Медведчука

Події 2826

Працівники Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань повідомили про підозру ще десятьом працівникам митного поста «Мукачево» Закарпатської митниці. Через сприяння посадовців компаніям підконтрольним Віктору Медведчуку, державний бюджет втратив понад 24 млн гривень.

Протягом 2017-2018 років компанія зі сфери впливу кума путіна Віктора Медведчука імпортувала залізничним та автомобільним транспортом нафтопродукти – легкі та середні дистиляти. Проте у документах зазначалось, що у цистернах знаходиться газовий конденсат, що не є підакцизним товаром.

Під час митного оформлення службові особи митниці «не помічали» підміни та розмитнювали легкі, середні дистиляти як газовий конденсат. Це дозволило організаторам ухилитися від сплати акцизного податку та ПДВ на мільйони гривень.

Працівники митного поста підозрюються ДБР у неналежному виконанні службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 ст. 367 КК України).

Про це інформує Державне бюро розслідувань.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах