106449
12:11 22.042022

На Закарпатті суд обрав запобіжний захід чоловіку, який підозрюється у службовій недбалості

Події 2308

На адресу Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області надійшло клопотання органу досудового розслідування про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту відносно чоловіка, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.2 статті 367 КК України, тобто службовій недбалості, яке спричинило тяжкі наслідки.

З матеріалів клопотання стало відомо, що підозрюваний, обіймаючи посаду лісничого одного з лісництв на Закарпатті, протягом 2020-2021 років, перебуваючи на своєму робочому місці, достовірно знаючи про свої права та обов’язки, маючи об’єктивну можливість виконувати свої службові обов’язки, через несумлінне ставлення в порушення Положення «Про державну лісову охорону» та своєї посадової інструкції не вжив заходів щодо охорони лісу від самовільних вирубок та виявлення фактів порушень лісового законодавства на території лісового фонду лісництва.

В ході проведення огляду території лісництва були виявлені пошкоджені дерева до ступеня припинення росту, що в свою чергу спричинило шкоду державним інтересам у сфері лісового господарства на суму майже 555 тис. грн.⠀⠀

При обранні запобіжного слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ст. 177 КПК України.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із покладенням на нього відповідних обов’язків.

Наразі триває досудове розслідування.

Про це повідомляє Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах