106371
20:30 20.042022

16 500 євро за незаконне переправлення групи призовників через кордон – підозрюваним мешканцям Тячівщини обрано запобіжні заходи

Події 2298

За процесуального керівництва Тячівської окружної прокуратури двом закарпатцям повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон, вчиненому з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України). Їм вже обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення 148 тис. грн застави кожному.

За даними слідства, двоє жителів Тячівщини організували канал нелегальної міграції за кордон громадян України – чоловіків, яким заборонено покидати межі держави на період дії воєнного стану. За грошову винагороду, загальна сума якої склала 16 500 євро, підозрювані обіцяли доправити трьох осіб до Румунії поза пунктами пропуску.

Чоловіків – жителів Сум, Чернігова та Ужгорода – правоохоронці виявили в помешканні одного з організаторів у с. Грушево, де вони очікували від підозрюваних подальших інструкцій щодо незаконного перетину кордону.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Тячівського райвідділу поліції за оперативного супроводу Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах