10632
11:31 6.102016

На Закарпатті вилучили чергові партії лісоматеріалів, вартістю понад 140 тис. грн

Події 3084

vimage1-phpНапередодні фахівці Закарпатської митниці ДФС склали два протоколи щодо вилучення лісоматеріалів, які переміщувались за кордон через митні пости «Залізничний» та «Тячів».

Працівники митниці, аналізуючи товаросупровідні документи, подані до митного органу підприємством, що працює у Львівській області та підприємцем із Закарпаття, відповідно до яких у Австрію та Угорщину експортувались лісоматеріали з різних порід деревини, виявили чимало розбіжностей.

Зокрема, у підприємства зі Львівщини виявлено неправдиві відомості щодо найменування товарів, їх об’єму, ваги, геометричних розмірів, вартості даного товару, а також виявлено не заявлену деревину, яка підпадає під тимчасову заборону експорту лісоматеріалів у необробленому вигляді. У закарпатського підприємця «Сертифікат про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій» був отриманий незаконним шляхом, в якому містились неправдиві дані щодо лісокористувача лісоматеріалів та товаротранспортні накладні, відповідно до яких був придбаний зазначений товар.

Таким чином у обох випадках вчинено дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України товару, з приховуванням від митного контролю шляхом подання органу ДФС неправдивих відомостей. Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених ч.1 статті 483 Митного кодексу України. Було складено протоколи про порушення митних правил, згідно яких вилучено майже 192 куб. м. лісоматеріалів, загальною вартістю понад 141 тис. грн.

Фахівці Закарпатської митниці зазначають, що експортери несуть відповідальність за достовірність інформації в поданих ними документах, тож рекомендують підприємцям здійснювати зовнішньоекономічну діяльність виключно у законному полі, інформує ДФС у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини