106055
09:27 13.042022

Медведчука затримали під час «багаторівневої спецоперації». Що відомо

Події 3466

Президент Володимир Зеленський повідомив, що Служба безпеки України затримала Віктора Медведчука – опозиційного політика та кума президента РФ Володимира Путіна, який зник з-під домашнього арешту невдовзі після вторгнення Росії в Україну.

Про це повідомляє BBC.

“Проведено спецоперацію завдяки СБУ. Молодці! Деталі згодом”, – повідомив президент і опублікував фото Медведчука у камуфляжі та кайданках.

“Ти можеш бути проросійським політиком і роками працювати на державу-агресора. Ти можеш ховатися від правосуддя останнім часом. Можеш навіть одягнути українську військову форму для маскування… Але чи допоможе тобі це втекти від покарання? Аж ніяк! Кайдани чекають на тебе. І на таких же зрадників України, як ти!” – йдеться в заяві СБУ.

Голова СБУ Іван Баканов зазначив, що Медведчука затримали в результаті “блискавичної та небезпечної багаторівневої спецоперації”.

У Кремлі заявили, що не можуть сказати, наскільки фото затриманого Медведчука відповідає дійсності.

“З Медведчуком бачив. Я нічого не можу сказати, наскільки це відповідає дійсності. Щось говорити було б неправильно без жодних підтверджень”, – сказав прессекретар російського президента Дмитро Пєсков.

Президент України Володимир Зеленський у зверненні розповів деталі затримання Віктора Медведчука і запропонував його обміняти.

“Дуже символічно, що саме у День космонавтики затримали Медведчука. Він переховувався 48 днів. І ось нарешті вирішив спробувати втекти за межі нашої держави. Що ж, для цього “космонавта” – у поганому сенсі слова – не спрацювало знамените “Поїхали!”, – Заявив Зеленський.

“Я вважаю особливо цинічним з його боку використання військового камуфляжу. Намагався так замаскуватися. Ось такий “воїн”. Ось такий патріот. Що ж, якщо Медведчук сам вибрав для себе військову форму, він підпадає під правила воєнного часу”.

“Пропоную Російській Федерації обміняти цього вашого хлопця на наших хлопців та дівчат, які зараз у російському полоні. Тому важливо, щоб наші правоохоронні та військові органи розглянули таку можливість”, – додав президент України.

Нагадуємо, депутат від уже забороненої “Опозиційної платформи – За життя” Медведчук перебував під домашнім арештом з 13 травня 2021 року, його підозрювали в держзраді.

Відразу після початку вторгнення Росії в Україну Медведчук зник зі свого маєтку.

Його адвокатка Лариса Чередниченко підтвердила, що він залишив свій дім в Києві через начебто погрози з боку “радикальних націоналістичних угрупувань”, але запевнила, що він залишається в столиці.

“У зв’язку з реальною небезпекою для життя, а також з необхідністю забезпечення його захисту Віктора Медведчука було евакуйовано в безпечне місце в Києві, де (він – Ред.) продовжує виконувати покладені на нього судом процесуальні обов’язки”, – заявила адвокатка наприкінці лютого.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
«Гуцулка Ксеня» та Остання ніч у Хусті»: театральні прем’єри Хустського театру в Ужгороді
12:05
Закарпатські митники виявили неточності у документах харківського бізнесмена
11:19
У Тячеві відбувся Форум, присвячений 10-річчю децентралізаційної реформи в Україні
10:20
Зарічанська громада знову зустріне Героя
10:01
Актуальне інтерв’ю з головою Закарпатської ОВА Віктором Микитою про ПП «Лужанка-Берегшурань»
09:43
Стало відомо про загибель жителя Виноградівської громади
09:21
Школярі Ужгорода упродовж місяця вчитимуться правильному поводженню із відходами, адже їх можна і необхідно перетворювати на ресурс
08:52
Дві прем’єри в Ужгороді презентує Закарпатський обласний театр драми та комедії
18:38
Патрульна поліція Закарпаття нагадує
18:29
У Мукачеві виявили нетверезого водія, який створював аварійні ситуації
18:22
Всі новини