105671
13:08 3.042022

Оперативна інформація про гідрологічний режим на річках Закарпатської області

Події 10259

 Станом на 10:00 02 квітня 2022 року:

  1. Гідрометеорологічна ситуація

За даними АІВС-Тиса минулої доби по області пройшли значні опади 10-36мм, місцями до 50 мм.

  1. Інформація про водогосподарську ситуацію.

Станом на 09.00 02.04.2022 утримаються наступні ступені захисту:

І ступінь: р. Ріка – Міжгір’я, р. Теребля – Колочава, р. Уж – В.Березний, р. Уж – Ужгород, р. Тур’я – Т.Поляна, р. Пінія – Поляна, р. Боржава – Довге, р. Латориця – Чоп;

ІІ ступінь: р. Тиса – Хуст;

ІІІ ступінь: р. Боржава – В.Ремети.

Водосховища осушної системи «Чорний Мочар» працюють відповідно до Правил експлуатації в період паводків – проводиться акумулювання та регулювання стоку.

В районі  с. Калини Тячівського району, вище автодорожнього мосту, спостерігався інтенсивний розмив водами річки Тересва тіла лівобережної дамби, яка зазнала пошкоджень при проходженні січневого паводку  цього року. З метою недопущення подальшого руйнування дамби та переливу води проводились аварійно-невідкладні роботи щодо відведення паводкової хвилі та нарощення тіла дамби мішками з піском. Для виконання робіт було залучено: аварійна бригада села Калини (15 чоловік), аварійна бригада Тячівського МУВГ (4 чоловіка), ФОП Лавришин В.В, 2 од. техніки, засоби малої механізації, 1000 мішків аварійного запасу МУВГ.

В районі с. Кам’янське та с. Вільхівка, Берегівського району спостерігається підтоплення заплавних сільгоспугідь (95 га).

Протягом доби очікується хмарна погода, вночі невеликі дощі, в горах з мокрим снігом.

Забезпечується постійний моніторинг водогосподарської ситуації, у тому числі і за допомогою автоматизованої інформаційно-вимірювальної системи АІВС-ТИСА.

Довідка.

І ступінь: при підйомі рівнів води на річках, потічках та каналах меліоративних систем до рівня корінних берегів;

ІІ ступінь: при виході води на заплави, до рівня підошви водозахисних дамб на одамбованих ділянках та частковому підтопленню у сільськогосподарських угідь на незахищених ділянках;

ІІІ ступінь: при підйомі рівнів води на відмітку, що не досягає відмітки гребню водозахисної дамби на 70 см, та затоплення сільгоспугідь та населених пунктів на незахищених ділянках.

Відділ техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах