105599
09:21 1.042022

На кордоні з Румунією закарпатські митники виявили на тілі жінки приховані 40 тисяч доларів

Події 2460

Сьогодні, 1 квітня, о 2 годині ночі на митний пост «Солотвино» заїхав автомобіль марки «Toyota Venza» під керуванням 54-річної громадянки України.

Для проходження митного контролю водійка свідомо обрала «зелений коридор», тим самим підтверджуючі правомірні наміри перетнути українсько-румунський кордон.

Проте інспектори-оперативники вирішили перевірити і транспортний засіб, і жіночку, поведінка якої була дещо невпевненою. Відтак, провівши огляд громадянки, митники виявили на її тілі 40 000 доларів США. Валюта була акуратно замотана в пакунки з паперу білого кольору та поліетиленової плівки. Ці пакунки співвітчизниця обмотала скотчем навколо свого живота. Будь-які дозвільні документи на виявлену валюту у жіночки не було.

Тож, за порушення порядку проходження митного контролю в зоні спрощеної смуги (зелений коридор) та приховання валютних цінностей, в даному випадку іноземної валюти у розмірі 28 861 дол США, відносно гр.України складено протокол про порушення митних правил за ч.1 статті 483 МКУ. Валюта у дозволеній нормі, а це 10 000 євро не затримувалася. Справу скерують до суду.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської митниці.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах