105585
08:45 1.042022

В Ужгороді затримали шахраїв, які під виглядом оренди житла наживалися на переселенцях

Події 1919

Організував злочинну оборудку 27-річний мешканець Київщини, який на початку березня переїхав до Ужгорода. Разом із трьома спільниками зі столиці йому вдалося ошукати 55 осіб на 350 тисяч гривень. При цьому на місці орендованого житла потерпілі бачили… сільське кладовище.

Викрили та знешкодили діяльність організованої групи шахраїв оперативники Головного управління поліції у Закарпатській області спільно з кіберполіцією м. Києва. Під час обшуку в помешканнях фігурантів вилучено гроші, мобільні телефони та інші речові докази їх злочинної діяльності.

«Схема доволі поширена: розміщував оголошення про здачу в оренду житла, отримував передоплату і зникав. Потрапила на таку об’яву і потерпіла. Жінка з родичами виїхали з-під Харкова. Зрадівши, що знайшли прихисток, надіслала 4 тисячі гривень авансу та отримала геолокацію будинку.

На місце вони приїхали вночі. Три сім’ї з чотирма маленькими дітьми. А перед ними замість дому було кладовище. У відповідь на справедливу претензію від «орендодавця» почула: «Там вам і місце», – повідомив Голова Національної поліції Ігор Клименко.

Наразі відомо, що учасники групи встигли ошукати 55 осіб на 350 тисяч гривень. Слідство триває, тож кількість встановлених потерпілих може зрости.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Закарпаття.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах