105521
15:23 30.032022

На Іршавщині з родини вилучили трьох діток

Події 2361

У селі Собатино, що неподалік міста Іршави, працівники поліції, спільно з представниками соціальних служб, передали до Батівського дитячого будинку двох сестричок та їхнього братика. Мати дітей не зважала на попередження ювенальних поліцейських і тепер нестиме відповідальність за неналежне виконання нею своїх обов’язків.

Сьогодні, 30 березня, ювенальні поліцейські Іршави вчергове навідалися до підопічної багатодітної сім’ї в сусідньому селі Собатино. Під час попередніх відвідин інспектор ювенальної поліції фіксувала постійну відсутність матері дітей вдома. В той самий час дві дівчинки 10 та 11 років, а також їхній 5-літній братик проживали в неналежних умовах та були залишені на самих себе.

Спілкуючись із жінкою, поліцейська неодноразово наголошувала їй на необхідності виконувати свої материнські обов’язки, доглядати за дітьми та приділяти їм увагу, турботу та піклування. Проте жителька Собатина систематично нехтувала порадами та залишала дітей напризволяще.

У результаті — двох сестричок та братика поліцейські, разом із представниками соціальних служб, вилучили та поселили в Батівському дитячому будинку. Тепер діти перебуватимуть у безпеці.

Сама ж матір понесе відповідальність відповідно до статті 184 КУпАП (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей). Окрім цього вирішується питання щодо позбавлення її батьківських прав.

Шановні батьки, ігнорування належного виховання свої дітей, залишення їх у неприйнятних для життя та розвитку, а іноді й небезпечних умовах – це не тільки порушення чинного законодавства, а й порушення моральних норм та принципів. Не позбавляйте дітей справжнього дитинства та надважливої для них турботи.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Закарпаття.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини