105514
15:02 30.032022

МП «Тиса» відвідав перший заступник Голови держмитслужби Олександр Щуцький

Події 3108

Про поточну ситуацію на українсько-угорському кордоні, обсяги експорту та імпорту, а також оформлення гуманітарної допомоги за спрощеною процедурою, запобігання митним правопорушенням – доповіли першому заступнику Голови Держмитслужби Олександру Щуцькому керівники митного посту «Тиса» Володимир Коцур та Володимир Лазорик.

Посадовці зазначили, що відколи в Україні запровадили воєнний стан, всі підрозділи Закарпатської митниці, зокрема м/п «Тиса», працюють у посиленому режимі. Інспектори посту забезпечують оформлення товарів і транспортних засобів, виявляють порушення митних правил, а також сприяють, в межах компетенції, першочерговому оформленню гуманітарних вантажів.

Наразі черг перед пунктом пропуску немає, спостерігається значний спад охочих виїхати до країн Євросоюзу.

Що стосується вантажопотоку, то у березні на в’їзд в Україну оформлено та пропущено 3454 великогабаритних транспортних засобів, з яких 969 – гуманітарні вантажі (14 365 тонн). На виїзд з України оформлено 3974 фур. Всього по вантажному напрямку в режимі «імпорт» оформлено 27963 тонн, «експорт» – 62950 тонн.

Серед значних виявлених фактів порушень митного законодавства – вилучення 45 000 доларів США та 90 000 євро, які громадянка України кілька днів тому намагалася вивезти за кордон в обхід декларування.

Олександр Щуцький акцентував увагу керівництва посту на недопущенні переміщення комерційного вантажу під виглядом гуманітарної допомоги та незаконного вивезення валютних та культурних цінностей. На жаль, є випадки, коли недобросовісні «благодійники» намагаються завезти брендові товари у комерційних цілях. Так, минулими вихідними на митному посту «Лужанка» працівники Департаменту боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Держмитслужби вилучили партію нового спортивного одягу відомої торговельної марки, яку намагалися завезти в Україну під виглядом гуманітарного вантажу.

Про це інформує Державна митна служба України.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини