105224
16:53 23.032022

Закарпатські волонтери та митники об'єднують зусилля в допомозі Українській армії

Події 2659

У середу, 23 березня, перший заступник Голови Держмитслужби Олександр Щуцький зустрівся з волонтерами, які забезпечують потребами військових та загони тероборони.

Метою візиту в штаб волонтерів стало обговорення нагальних потреб для фронту та алгоритму передачі конфіскованого майна, яке знаходиться на митних складах, в тому числі, автомобілів для військових.

Як зазначила координатор центру Галина Ярцева, яка є ініціатором Руху допомоги закарпатським військовим, з самого початку масштабного вторгнення російських окупантів закарпатські волонтери організовують та відправляють на передову тонни гуманітарної допомоги, спорядження та техніку для українських бійців.

Щодня вони опрацьовують звернення, формують списки потреб для ЗСУ, домовляються про поставки із-за кордону, аби якнайшвидше завезти гуманітарні вантажі з продуктами харчування, ліками, амуніцією, технікою. Далі все відправляють на передову.

Однак, запити щодня збільшуються, тож волонтери задіюють всі можливі ресурси, державні відомства, зокрема, митниці та пропонують передавати конфіскат на потреби армії максимально швидко і без зайвої бюрократії.Волонтери з радістю провели екскурсію для представників митниці на своїх складах, куди небайдужі громадяни, бізнесмени та благодійні організації звозять речі для потреб фронту.

«Кожен із нас робить це за покликом душі. Найкращою нагородою для нас є вдячність наших бійців, які телефонують з передової і кажуть, що живі-здорові», – щиро зізнається Галина Ярцева.

«Волонтерська праця дуже вагома у цей важкий для України час, – зауважив Олександр Щуцький. – Через благодійні організації та місії ви знаходите тонни речей, відправляєте найнеобхідніше на передову. Ви – потужна команда, яка рятує нашим бійцям життя, оснащуєте армію військовою амуніцією. Впевнений, що благодійність, волонтерство і національна свідомість з кожним днем наближає нас до перемоги».

Насамкінець Олександр Геннадійович запевнив, що нинішній пріоритет митної служби – це не лише спрощений пропуск гуманітарної допомоги від донорів через митний кордон України, а й передача Українській армії конфіскованих товарів з усіх митниць. Він особисто побував на кількох митних складах, оглянув наявні автомобілі та інші речі, доручив сформувати список найнеобхіднішого для якнайшвидшої передачі волонтерам. Наразі це відбувається через рішення обласних військових адміністрацій.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах