104945
12:54 17.032022

Директора одного з лісомисливських господарств Рахівщини підозрюють у заволодінні коштами держпідприємства і службовому підробленні

Події 3693

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури директору одного з лісомисливських господарств Рахівщини повідомлено про підозру у розтраті і заволодінні чужим майном, а також службовому підробленні, що вчинені за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України).

Вчора слідчим суддею Ужгородського міськрайонного суду службовцеві обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Також його тимчасово відсторонено від займаної посади.

За даними слідства, підозрюваний організував схему щодо привласнення і розтрати коштів установи, до чого залучив підлеглу працівницю – касира-бухгалтера держпідприємства. Реалізація протиправного задуму полягала у внесенні недостовірних відомостей до видаткових касових ордерів про виплату матеріальної допомоги пенсіонерам лісгоспу. Підроблені заяви на одержання виплат, а також інші фіктивні документи складали і видавали систематично протягом трьох років.

Наразі триває слідство, яке здійснюють співробітники п’ятого слідчого відділу (з дислокацією у м. Ужгороді) ТУ ДБР у м. Львові.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах