104939
12:28 17.032022

На Закарпатті затримали зловмисника, який сприяв незаконному перетину держкордону чоловіком призовного віку

Події 7257

Вчора, 16 березня, на Закарпатті до поліції надійшло повідомлення від прикордонників про зафіксовану ними спробу незаконного перетину кордону жителем Києва.

За викликом оперативно виїхала слідчо-оперативна група поліції Великого Березного, співробітники якої з’ясували, що під час проходження прикордонного контролю, 35-річний мешканець столиці надав військовослужбовцям ДПСУ довідку з військкомату про нібито його непридатність до проходження служби. Під час огляду правоохоронці виявили на документі явні ознаки підробки.

Чоловік розповів поліцейським, що на Закарпаття прибув вчора, 16 березня. На автовокзалі у місті Мукачево його зустрів місцевий житель, який за попередньою домовленістю підготував для свого клієнта підроблений документ. Після цього на автомобілі «Nissan» фігурант супроводив жителя столиці до КПП «Малий Березний – Убля», де залишив чоловіка та поїхав у невідомому напрямку.

Працівники поліції провели ряд оперативних заходів та в результаті встановили і затримали підозрюваного у злочині – 37-річного мукачівця.

У затриманого вилучили 4 тисячі євро, майже 7 тисяч доларів та понад 27 тисяч гривень, частина з яких імовірно отримана зловмисником у якості розрахунку за надані послуги.

Мукачівця правоохоронці помістили до ізолятора тимчасового тримання. Слідчі кваліфікували його дії за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України (Сприяння у незаконній переправі осіб через державний кордон України) і відповідно до санкції статті йому загрожує до 7 років ув’язнення з позбавленням права займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Щодо чоловіка, який скористався підробкою, вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України, тобто використання завідомо підробленого документа. Після проведення з останнім всіх необхідних дій, його буде доставлено до військового комісаріату.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах