104852
13:56 15.032022

37-річний закарпатець намагався доправити трьох ухилянтів за кордон

Події 2919

На Закарпатті офіцери оперативно-розшукового відділу Мукачівського прикордонного загону спільно з співробітниками внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби та СБУ в Закарпатській області викрили організатора незаконного переправлення через кордон людей.

Правоохоронці встановили, що 37-річний закарпатець мав намір незаконно переправити через кордон трьох наших співвітчизників призовного віку, попередньо надавши їм чужі паспорти громадян Угорщини. Доправити ухилянтів в Угорщину чоловік збирався власним авто марки «БМВ». Для перетину кордону обрав пункт пропуску «Вилок». За свої послуги українець отримав 45 тисяч доларів США по 15 тисяч з кожного. Днями прикордонники спільно з співробітниками СБУ затримали зловмисника та його «підопічних» в пункті пропуску «Вилок».

13 березня, за результатами проведеного досудового розслідування офіцерами головного оперативно-розшукового відділу Мукачівського прикордонного загону спільно зі слідчим Виноградівського відділу поліції ГУ НП в Закарпатській області, організатору незаконного переправлення осіб через кордон було повідомлено про підозру у вчиненні злочину передбаченого ст.332 ККУ. 14 березня відносно нього суддею Виноградівського районного суду обрано запобіжний захід тримання під вартою терміном на 60 діб, з можливістю внесення застави у розмірі 149 тисяч гривень.

Вказані заходи проводилися за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Якщо вину чоловіка доведуть у суді, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років з конфіскацією транспортних засобів або інших засобів вчинення злочину.

Про це повідомляє пресслужба Мукачівського прикордонного загону.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини