104770
09:06 14.032022

У Перечині з палаючого сухостою вилітали фазани

Події 28748

13 березня, у неділю, в урочищі Закрайчикове Перечина підпалили сухостій. З вогню, рятуючись, вилітали переполохані фазани. Про це кореспонденту “Карпатського об’єктива” розповів очевидець пан Юрій.

15.30. Вірники греко-католицької парафії Святого Миколая Чудотворця з молитвами підійшли до сьомої штації Хресної дороги, яка знаходиться на горі Гурка. Бачимо густі чорні кубла диму, пожежу – горить сухостій на полях. Вогонь поширився на велику площу.

– Люди докус здуріли: неділя Божа, воєнний стан, а вони палять траву, не розуміють, що це небезпечно, там птахи, звірі, поруч залізниця, будинки, – обуренню не було меж. Дехто ледве стримував емоції.

Продовжуємо Хресний хід.

Близько 16.20 на місце підпалу прибула пожежна машина.

Близько 18 години я прийшла на згарище. В повітрі чути запах гарі. Побачила чоловіка. Покликала його. Це пан Юрій. Живе у центрі міста, а тут у нього молодий яблуневий сад, город, ставок. Ось що він розповів:

– О 13 годині прийшов подивитися наш сад, город, ставок. З того боку вже горіло. Вогонь охоплював щоразу більшу площу. З вогню вилітали сполохані фазани. На це було страшно дивитися. Вдіяти нічого не міг. Ходив, дивився, щоб вогонь не добрався до саду. Це все людські паї. Землю не обробляють, траву, бур’яни не косять, не прибирають, а навесні підпалюють. І так щороку. Коли приїхала пожежна, то вогонь почав гаснути біля оброблених городів. Пожежники вже нічого не робили.

Уздовж Ужа багато сухостою. Чоловік каже, що палії у будь-який момент можуть тихцем підпалити траву.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах