104396
08:45 28.022022

Розбійні напади на автомобілі на Ужгородщині – під варту взято двох місцевих жителів

Події 3457

За доводами Великоберезнянського відділу Ужгородської окружної прокуратури двох закарпатців взято під варту без можливості внесення застави за підозрою у розбої, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 187 КК України).

Як встановлено слідством, 25 лютого двоє жителів с. Ставне, що на Ужгородщині, здійснювали розбійні напади на автомобілі мешканців Київщини та Житомирщини. Чоловіки у стані алкогольного сп’яніння перешкоджали проїзду автівок, виходячи на дорогу. Це 35-річний та 23-річний місцеві мешканці, офіційно не працюючі. У подальшому вони погрожували водію предметом, схожим на пістолет, та намагались неправомірно заволодіти матеріальними цінностями громадян.

Зараз правоохоронці встановлюють спільників, які могли діяти разом із підозрюваними. Водночас нагадують, що до тих, хто намагатиметься нажитися на ситуації, що склалася у зв’язку із війною в країні, реакція буде швидкою і жорсткою. Максимальна міра покарання за вказане правопорушення – до 10 років ув’язнення із конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюють слідчі відділення поліції №2 Ужгородського РУП ГУНП в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах