19:26 27.022022

Угорські залізниці запровадили безкоштовні «квитки солідарності» для українців

Події 26682

Через ситуацію в Україні пасажири, які прибули на станцію Загонь з України та прямують до іншого пункту призначення в Угорщині, можуть їхати з безкоштовним квитком. Про це повідомили в компанії «Угорські державні залізниці» (MÁV) у неділю.

«У залізничному пункті пропуску «Чоп-Загонь» курсують пасажирські потяги з додатковими вагонами для забезпечення більшого пасажиропотоку, на станцію направлено і запасний транспорт», – йдеться в повідомленні.

Із півночі суботи ті, хто прибув з України, можуть продовжити подорож за безкоштовним «квитком солідарності» до будь-якої станції Угорщини, хто прямує транзитом через Угорщину в інші закордонні напрямки, квиток до прикордонної станції Угорщини на міжнародні потяги також безкоштовний.

«Квиток солідарності» дійсний у вагони другого класу. Квиток також можна використовувати на місця, які залишилися вільними. «Квиток солідарності» можна отримати лише в касах на станції «Загонь» та потягах, які відправляються із цієї станції, зазначається у повідомленні.

MÁV також повідомляє, що пасажирські перевезення тривають безперервно в межах залізничного пункту пропуску «Чоп – Загонь», а також зі станції «Мукачево». Між станціями «Чоп» та «Загонь» з України щодня курсує дев’ять потягів за графіком. Міжнародні потяги далекого сполучення з Києва не курсують.

У компанії зазначили, що з України дедалі більше людей їде до Угорщини, у складі більшості потягів по 6 вагонів, але на станції «Загонь» у розпорядженні є і запасні потяги. Із 18 години суботи до 8 години ранку неділі потягом до станції «Загонь» прибуло близько півтори тисячі осіб.

На станції «Загонь» та «Будапешт» волонтери Реформатської служби милосердя та Червоного Хреста надають їжу подорожуючим, допомагають із перекладом.

На станції «Загонь» для біженців з України відкриті всі приміщення. У неділю тут перебувало близько шестисот осіб, але кількість людей тут постійно змінюється, оскільки перед подальшим шляхом перечікують як ті, хто прибуває автотранспортом, так і ті, хто мандрує потягами.

Компанія рекомендує ознайомлюватися з відповідною інформацією на сайті Угорських державних залізниць, її сторінками у соцмережі, а також на сайті консульських служб.

Залізнична компанія разом із правоохоронцями надає всебічну допомогу біженцям, які прибувають на станцію «Загонь» для очікування та продовження їхнього шляху, зазначається у повідомленні.

Джерело: mti.hu

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах