104374
17:35 26.022022

На Закарпатті затримали трьох чоловіків-втікачів

Події 5058

Чопський прикордонний загін звертається до громадян України із нагадуванням про тимчасове обмеження виїзду за кордон для чоловіків віком від 18 до 60 років. Такі обмеження були введені Указом Президента України у зв’язку із воєнним станом у нашій державі.

Сьогодні прикордонниками Чопського загону були затримані три особи, які намагалися перетнути кордон всупереч забороні.

Спершу правоохоронці зупинили одного невідомого, який намагався потрапити до Словаччини в обхід пунктів пропуску, згодом ще двох – батька і сина.

Усіх трьох було притягнуто до адміністративної відповідальності за спробу незаконного перетину кордону, після чого передано до територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

У зв’язку з цим:

Нагадуємо: у нашій державі – війна!

Закликаємо чоловіків призивного віку не тікати з країни, а стати на захист рідної землі!

Вимагаємо, щоб усі наші співвітчизники

  • суворо дотримувалися чинного законодавства,
  • не робили необдуманих кроків,
  • чоловіки віком від 18 до 60 (окрім винятків, передбачених ст.23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку і мобілізацію») – не намагалися перетнути кордон та не вдавалися до протиправних дій.

застерігаємо, що державний кордон – під постійним і пильним контролем прикордонників, будь-які спроби перетину держрубежу у незаконний спосіб будуть припинені, усіх правопорушників буде затримано в адміністративному порядку та передано до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Україна зараз як ніколи потребує чоловічої сили та допомоги. Навіть ті, хто не тримав зброю в руках, можуть та повинні захищати Батьківщину всіма можливими способами. В таких умовах втікати зі своєї держави – злочин, зрада і сором! Ми закликаємо долучитися до лав Державної прикордонної служби, Збройних Сил України, інших військових формувань і разом з нами зупинити ворога.

Перемога – за нами! Слава Україні!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах