104296
11:51 24.022022

Голова Закарпатської ОДА: «Ситуація в області спокійна, контрольована»

Події 16165

Сьогодні, 24 лютого, голова Закарпатської ОДА Віктор Микита у зв’язку із введенням воєнного стану з самого ранку провів брифінг для журналістів. Зокрема, він повідомив, що зранку у нього була нарада із силовиками, зібрано засідання штабу територіальної оборони.

«На сьогодні ситуація у Закарпатській області є спокійна, контрольована. На всіх пунктах пропуску працюють посилені наряди поліції, встановлені блок-пости. На даний час не помічено в’їзду на територію області незрозумілих сторонніх осіб. Збільшення потоку громадян з інших областей наразі ми не фіксуємо. Що стосується закладів освіти, то я б хотів попросити, щоб на сьогоднішній день вони не працювали. Садочки, школи, університети переходять на дистанційне навчання» – наголосив Віктор Микита.

«Всім вам відомо, що відбувається на даний час в Україні… Є на Сході агресивні дії збоку Росії. Місцями ведуться бої. В перчу чергу посилені дії почалися в Луганській і Донецькій областях» – інформував голова Закарпатської ОДА.

«Верховною Радою введено в Україні воєнний стан. Що це означає? Це дає можливість нам працювати більш мобільно, адекватно реагувати на ті загрози, які можуть відбуватися на території області» – сказав очільник області, і додав: «ще раз наголошую – на території області ситуація спокійна. Наразі не відбувається жодних загроз. І найбільшою загрозою наразі залишається паніка і хаос. Я дуже прошу населення віднестися з порозумінням, перевіряти інформацію!».

«Ми будемо весь час на зв’язку і будемо інформувати вас про ті події, які відбуваються в області та Україні. Що стосується підприємств, установ, економіки – все працює у штатному режимі» – запевняє Віктор Микита.

Водночас голова ОДА попередив громадян, котрі проживають поряд з об’єктами військової інфраструктури. «Ми розуміємо, що в першу чергу агресія здійснюється на військові об’єкти. Тому ті, хто проживає поруч з ними – я би просив, без паніки, спокійно просто виїхати до своїх родичів, близьких і т. д. Це стосується лише тих, хто проживає паркан до паркану з військовими частинами» – наголосив Віктор Микита. Водночас він заявив, що у нас на сьогодні немає ніяких бомбардувань.

«Зараз проводиться робота по збору громадян, котрі є резервістами територіальної оборони. І також проводиться загальна мобілізація населення. Прошу віднестися з розумінням. Тільки наш спокій, наш патріотизм і наша віра в нас, в Україну, дасть нам можливість і ми переможемо» – резюмував очільник Закарпатської області.

Також до журналістів звернувся міський голова Ужгорода Богдан Андріїв. За його словами було відмінено навчання у школах та садочках. Всі спортивні і культурні заходи також відмінені. Водночас медичні заклади працюють у звичному режимі. Зараз працює штаб цивільної оборони. Також мер Ужгорода розповів, що очікується значне збільшення кількості громадян, котрі будуть приїздити з інших регіонів. «Ми працюємо над тим, щоб створити для них умови і мати можливість їх розмістити» сказав він і додав: «я попросив би всіх зберігати спокій. Тому що паніка сьогодні найбільший наш ворог».

Руслан ФАТУЛА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини