104099
09:19 20.022022

З початку року на Закарпатті вилучили з тіньового ринку підакцизних товарів на майже 8 мільйонів гривень

Події 2719

На території Закарпатської області продовжується активна робота з виявлення та протидії порушенням законодавства у сфері торгівлі підакцизними товарами. Порушникам загрожує адміністративна або ж кримінальна відповідальність.

Закарпатські поліцейські продовжують активну роботу в рамках операції «Акциз», що спрямована на виявлення та вилучення з обігу підакцизної продукції, яку порушники намагаються збути на «тіньовому ринку».

Так, лише з початку 2022 року у області правоохоронці перевірили 17 156 об’єктів, які здійснюють торгівлю підакцизними товарами та викрили сотні порушників, які займаються такою діяльністю без відповідної на те ліцензії. В результаті, поліцейські склали 596 адміністративних протоколів, з яких 281 стосуються порушення правил торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами (стаття 156 КУпАП), 244 щодо порушення порядку провадження господарської діяльності (стаття 164 КУпАП) та 71 за порушення правил дорожнього перевезення небезпечних вантажів та правил проїзду великогабаритних і великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями та залізничними переїздами (стаття 132-1 КУпАП).

Завдяки такій роботі з незаконного обігу вилучено майже 50 тисяч пачок цигарок, понад 35 тисяч літрів алкогольної продукції та більше ніж 170 тонн пального. Загальна вартість вилученої продукції становить 7 мільйонів 604 тисячі 12 гривень. Окрім цього у порушників вилучено 39 одиниць спеціалізованого обладнання, яке останні використовували для протиправної діяльності. Вартість такої техніки становить понад 3 мільйони гривень.

Окрім адміністративних, працівники поліції зафіксували й 8 кримінальних правопорушень у даній сфері. У чотирьох випадках події кваліфіковано за статтею 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу Укаїни та ще чотири факти за статтею 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) ККУ.

Профілактичні відпрацювання на території регіону тривають і надалі, щоб до споживача потрапляла тільки та продукція, якість якої відповідає державним стандартам, а підприємці здійснювали діяльність виключно в рамках чинного законодавства.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах