104033
17:49 18.022022

Поблизу Чопа затримали іноземця, який втретє намагався незаконно потрапити в Україну

Події 3931

Учора прикордонники Чопського загону затримали громадянина Польщі, який намагався у протиправний спосіб пробратися на територію нашої держави.

Інформацію про рух невідомого в напрямку України прикордонники отримали від словацьких колег. Вказану ділянку одразу ж перекрили додатковими нарядами, до пошуків також залучили дільничних інспекторів.

Вийти на слід чужинця допоміг службовий собака прикордонників. Він же і зупинив правопорушника, який намагався полем перейти зі Словаччини в Україну.

У ході перевірочних заходів прикордонники встановили, що затриманий уже не вперше намагається незаконно потрапити на терени нашої держави. Всупереч попереднім затриманням та винесеному компетентними органами рішенню про заборону в’їзду в Україну, настирливий чоловік не полишав свого протиправного наміру. Минулого року прикордонники Чопського загону двічі затримували його за аналогічні правопорушення.

Окрім того, прикордонники з’ясували, що іноземець перебуває у розшуку правоохоронців за вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст. 332-2 ККУ, тобто за перетинання державного кордону України з метою заподіяння шкоди інтересам держави або особою, якій заборонено в’їзд на території України.

Іноземця доставили у пункт тимчасового тримання Чопського прикордонного загону. Після встановлення всіх обставин його буде притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 203-1 КУпАП «Невиконання рішення про заборону в’їзду в Україну» та ч.2 ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». Також у діях затриманого вбачають ознаки правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 332-2 ККУ «Незаконне перетинання державного кордону України». Рішення у справах прийматиме суд.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах