104012
13:28 18.022022

Закарпатського митника підозрюють у службовій недбалості зі збитками у понад 460 тис. грн

Події 2668

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури старшому державному інспектору митного поста «Лужанка» повідомлено про підозру у службовій недбалості (ч. 1 ст. 367 КК України).

Як повідомив заступник керівника обласної прокуратури Володимир Жилкін, посадовець під час процедури митного оформлення вносив до інформаційної системи АСМО «Інспектор-2006» недостовірні відомості про проведення митних формальностей. Задокументовано два окремі епізоди таких протиправних дій. У двох автомобілях після проведеного переогляду виявили незадекларований товар – одяг і взуття – загальною вагою понад 1300 кг.

Унаслідок протиправних дій митника інтересам держави у вигляді недоотримання митних платежів заподіяно шкоду на 259 тис. грн та 205 тис. грн відповідно. Варто зазначити, що за фактом службового підроблення (ч. 1 ст. 366 КК України) особі повідомили про підозру наприкінці липня минулого року, наразі провадження перебуває на розгляді суду.

Подальше досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі п’ятого слідчого відділу (з дислокацією у м. Ужгороді) ТУ ДБР, розташованого у місті Львові.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це інформує пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах