103973
19:40 17.022022

Тримання під вартою без застави – запобіжний захід підозрюваним мукачівцям, що розповсюджували наркотики

Події 3397

За доводами Закарпатської обласної прокуратури обрано запобіжні заходи чотирьом учасникам організованої групи, яких підозрюють у незаконному придбанні, перевезенні, зберіганні і збуті особливо небезпечних наркотиків і психотропних речовин (ч. 3 ст. 307 КК України). Їх взято під варту без можливості внесення застави.

Щодо організатора протиправної діяльності – 29-річного мукачівця – то наразі його оголошено в розшук. Водночас суд надав дозвіл на його затримання з метою приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як раніше повідомляла Закарпатська обласна прокуратура, підозрювані налагодили мережу збуту наркотиків і психотропів, що діяла близько року. Таким чином розповсюджували канабіс та метамфетамін на території Мукачева. Організатор забезпечував учасників групи «товаром» та контролював процес роздрібного збуту та отриманий прибуток. А виконавці вже фасували заборонені речовини, розвозили їх до місць зустрічі з клієнтами і збували за попередньо домовлені суми коштів. За попередньою інформацією, такий незаконний “бізнес” міг приносити ділкам до пів мільйона гривень прибутку в місяць.

Під час санкціонованих обшуків помешкань фігурантів правоохоронці знайшли і вилучили речовини, схожі на канабіс і метамфетамін, які скеровано на експертизу, готівкові кошти в сумі 50 тис. грн, чорнові записи тощо.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції в Закарпатській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР Нацполіції за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, інформує Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини