103965
15:16 17.022022

Повернути алергологічній лікарні Солотвина понад 14 га землі з озерами: прокуратура вступила у розгляд справи

Події 2085

Закарпатська обласна прокуратура прийняла рішення про вступ у розгляд справи за позовом Солотвинської обласної алергологічної лікарні, поданим задля відновлення права користування землею, на якій розташований медзаклад.

У вересні 2020 року орган місцевого самоврядування прийняв рішення, яким по суті припинив право комунального підприємства на користування земельною ділянкою. Її загальна площа – 14,8 га, на яких розташовані корпуси лікарні і частина озер. Вбачаючи в такому рішенні ознаки зловживання службовим становищем, Тячівська окружна прокуратура розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 364 КК України.

Водночас, у Господарському суді Закарпатської області триває розгляд позовної заяви лікарні, в якій та наполягає на визнанні протиправним і скасуванні вищезгаданого рішення. Це дасть змогу запобігти можливому відчуженню землі на користь третіх осіб в унікальній курортній зоні на Закарпатті.

Рішення у вказаній справі може вплинути на спільні майнові інтереси територіальної громади, на чому і ґрунтується необхідність вступу прокуратури у справу задля представництва інтересів держави.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах