103845
18:03 14.022022

Прокуратура оскаржить м’якість вироку закарпатцеві за вчинення ДТП, в якій загинув місцевий футболіст

Події 3228

Закарпатська обласна прокуратура готується оскаржити в апеляційному суді вирок Іршавського районного суду, за яким 27-річного мешканця с. Кам’янське засуджено до 3 років позбавлення волі за порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України).

Як і під час судових дебатів, так і в подальшому прокуратура наполягатиме на більш суворому покаранні – 7 роках позбавлення волі і 3 роках позбавлення права керувати транспортними засобами. При обранні покарання сторона обвинувачення просила врахувати такі обставини як керування автомобілем без відповідних документів та у стані алкогольного сп’яніння.

Йдеться про дорожньо-транспортну пригоду, яка трапилася 16 грудня 2020 року. Встановлено, що обвинувачений на автомобілі «Opel Zafira» зіткнувся із попутною автівкою і, як наслідок, втратив керування та через зустрічну смугу з’їхав на узбіччя. Там здійснив наїзд на трьох пішоходів, один із яких – закарпатський футболіст – від отриманих травм помер. Двоє інших потерпілих отримали тілесні ушкодження.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою, як і під час досудового розслідування кримінального провадження.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України), інформує Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах