103569
15:09 14.022022

На Закарпатті спеціалісти ГУ ДПСС здійснили 1243 перевірки з питань дотримання суб’єктами господарювання карантинних вимог

Події 2421

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області щоденно забезпечують посилений контроль за дотриманням обмежень, передбачених відповідною постановою Кабінету Міністрів України, з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами).

Так, за період з 07.01.2022 по 14.01.2022 року спеціалісти ГУ ДПСС провели 1243 заходи нагляду (контролю), у ході яких на 143 об’єктах виявлені певні порушення (що становить 11,5%), на усунення яких надано 92 приписи (пропозиції) керівникам та ініційовано складання 35 протоколів.

Зокрема, були перевірені такі об’єкти:

– 25 дошкільних закладів, порушення виявлено в 1 закладі ;

– 12 ЗОШ, порушення не виявлено;

– 1 гуртожиток закладів освіти, порушення не виявлено;

– 274 заклади громадського харчування, виявлено порушення на 29 об’єктах (надано 21 припис (пропозиція), ініційовано складання 9 протоколів працівниками нацполіції та складено працівниками Головного управління в Закарпатській області 2 протоколи, у 3 випадках поінформовано органи місцевої влади та у 3 правоохоронні органи;

– 394 об’єкти торгівлі продовольчими товарами, виявлено порушення на 61 об’єкті (надано 41 припис (пропозиція) та ініційовано складання 16 постанов нацполіції та складено працівниками Головного управління в Закарпатській області 12 протоколів, у 5 випадках поінформовано органи місцевої влади та у 3 правоохоронні органи) ;

– 198 об’єктів торгівлі непродовольчими товарами, виявлено порушення на 23 об’єктах (надано 13 приписів (пропозицій), ініційовано складання 7 постанов нацполіції та складено працівниками Головного управління в Закарпатській області 2 протоколи, у 2 випадках поінформовано органи місцевої влади та у 3 правоохоронні органи) ;

– 2 торгівельно – розважальні центри, порушення не виявлено;

– 2 кінотеатри, порушення не виявлено;

– 19 аптек, оптик, порушення не виявлено;

– 52 перукарні і салони краси, порушення не виявлено;

– 1 спортзал, порушення не виявлено;

– 2 готелі, порушення не виявлено;

– 122 інші об’єкти нагляду, порушення виявлено на 3 об’єктах (ініційовано складання 3 протоколів нацполіцією, у 1 випадку поінформовано органи місцевої влади та у 1 правоохоронні органи).

Щоденно здійснювався контроль за роботою агропродовольчих ринків. За попередній тиждень там були проведені 139 позапланових перевірки з питань дотримання протиепідемічних заходів під час карантину (виявлено 16 порушень). За виявлені порушення винесено 16 приписів та пропозицій керівникам ринків.

Спеціалісти ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області здійснили 1102 заходи з інформування населення щодо профілактики захворювання через виступи на телебаченні та радіо, публікації в соціальних мережах та інтернет-виданнях. Фахівці надають рекомендації щодо запобігання виникненню захворювання, профілактичних заходів, в т.ч. необхідної кількості засобів індивідуального захисту, дезінфекційних засобів, нанесення дистанційних розміток, кількісті одночасного перебування споживачів, фасування продуктів харчування тощо.

Водночас спеціалісти області здійснюють контроль за проведенням профілактичних та протиепідемічних заходів – а саме, поточної дезінфекції – у торгівельних центрах, ринках, вокзалах, об’єктах торгівлі та громадського харчування, в банках, сільських, селищних радах тощо. Проведено моніторинг 1216 заходів поточної дезінфекції на об’єктах різної категорії.

‼️Робота з нагляду за дотриманням суб’єктами господарювання встановлених вимог до функціонування в умовах адаптивного карантину триває.

У пунктах пропуску через державний кордон України фахівці ГУ ДПСС оглянули 2935 транспортних засобів (в т. ч. легкових — 2108, вантажних — 887).

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах