103768
11:10 12.022022

На Закарпатті обговорили питання проведення досліджень під час розслідування злочинів, пов’язаних з пожежами

Події 3393

11 лютого на базі Закарпатського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України відбувся круглий стіл за участі керівників правоохоронних структур області на тему: «Особливості проведення досліджень під час розслідування злочинів, пов’язаних з пожежами».

У заході взяли участь керівники обласних відомств національної поліції, прокуратури, п’ятого слідчого відділу Ужгорода управління ДБР у Львові та інші представники правоохоронних структур. Рятувальну службу представляв начальник Головного управління ДСНС України у Закарпатській області Роман Гудак.

Під час зустрічі фахівці обговорили питання, що стосувалися організації взаємодії структурних підрозділів МВС (НДЕКЦ та ДСНС) при проведенні пожежно-технічних експертиз та експертних досліджень, зокрема в частині виявлення та фіксації об’єктів дослідження під час проведення невідкладних слідчих дій на місцях пожежі.

Також визначили порядок спільних дій органів внутрішніх справ та ДСНС під час проведення огляду місця пожежі, виявлення, припинення, попередження та розслідування кримінальних правопорушень, пов’язаних з пожежами, відповідно до положень Наказу МВС України від 24.07.2017 №621 «Про затвердження Порядку спільних дій Національної поліції України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Експертної служби Міністерства внутрішніх справ України під час проведення огляду місця пожежі», а також перспективи взаємодії експертів та фахівців дослідно-випробувальної лабораторії Головного Управління ДСНС України у Закарпатській області в питаннях проведення дослідження пожеж і напрацювання шляхів та методів, що мають застосовуватись для встановлення причин їх виникнення.

Крім того, йшлося про особливості призначення та проведення пожежно-технічних експертиз, проведення судових експертиз обставин пожеж, які виникли внаслідок умисного знищення або пошкодження чужого майна та досліджень пожеж, пов’язаних з аварійною роботою електрообладнання.

За наслідками круглого столу учасники дійшли згоди та домовилися про поглиблення співпраці, а також проведення спільних практичних семінарів з працівниками правоохоронних органів та ДСНС Закарпаття з підвищення рівня теоретичних знань, набуття необхідних навичок у напрямку дослідження пожеж, інформує ГУ ДСНС України у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах