103762
16:37 11.022022

На Закарпатській митниці хустянин намагався незаконно вивезти раритетну картину

Події 3877

Порушення митних правил задокументували сьогодні (11.02) інспектори митного посту «Тиса» Закарпатської митниці. Виїжджаючи з України в Угорщину в приватних справах на автомобілі «Opel Vivaro», 36-річний житель Хустщини під час проходження митного контролю свідомо обрав «зелений коридор». Усно підтвердив свої правомірні наміри перетнути українсько-угорський кордон.

Втім, на підставі аналізу та оцінки ризиків, досвідчені інспектори посту вивели транспортний засіб із загального потоку та здійснили повний огляд. Відтак, у салоні авто було виявлено не заявлену ні усно, ні письмово старовинну картину, прикриту ковдрою на задньому сидінні. Картина написана у минулому столітті – 1962 році, у жанрі сільського пейзажу,у дерев’яній рамці розміром 30,5см х 36,0см. Як пояснив закарпатець, художній витвір він віз родичам у м.Кішварда, що поблизу кордону з Україною, в якості подарунку.

Для того, аби законно вивезти старовинні твори живопису з України, необхідно мати дозвільні документи, а також обов’язково їх декларувати на кордоні. Як з’ясувалося, жодних дозвільних документів чоловік при собі не мав.

Тож, відносно нього складено протокол про порушення митних правил за статтею 471 Митного кодексу України. Наразі для визначення вартості та чи представляє дана картина художню або історико-культурну цінність, буде залучено спеціаліста-експерта. Справу скерують до суду, який і визначить долю художнього раритета.

Про це інформує пресслужба Закарпатської митниці.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах