103748
15:17 11.022022

На Закарпатті викрили злочинну групу наркоторговців

Події 4352

Вчора, 10 лютого, поліцейські Закарпаття припинили протиправну діяльність злочинної групи, яка займалася незаконним збутом психотропних засобів, що заборонені до обігу на території України. До спецоперації були залучені слідчі Головного управління поліції області, співробітники Управління боротьби з наркозлочинністю, співробітники кримінальної поліції. Силову підтримку надали бійці Роти поліції особливого призначення.

У ході оперативних заходів правоохоронці встановили, що організатором злочинної схеми є 55-річний ужгородець. Маючи у власності мережу місцевих аптек, чоловікові було «зручно» організувати такий нелегальний бізнес, до якого він залучив ще шістьох людей віком від 30 до 50 років. Серед них і жінка-фармацевт, яка працювала в одній із аптек провізором.

Відомо, що спільники лідера групи займалися пошуком клієнтів та безпосередньо реалізацією психотропів. Для цього вони використовували спеціальні Інтернет-ресурси, де приймали замовлення. Торгували зловмисники кількома видами психотропних засобів і розповсюджували їх не лише на Закарпатті, а і по всій території України – транспортували заборонений товар до Києва, звідки розповсюджували його по інших областях.

Поліцейські провели 19 санкціонованих обшуків за місцем проживання учасників угруповання, а також у приміщеннях аптек, які належать організаторові. Серед вилучених доказів їх злочинної діяльності: понад півтори тисячі психотропних засобів, понад 2 тисячі бланків для лікарських рецептів, комп’ютерна техніка, печатки. Крім того поліцейські вилучили близько 5 тисяч доларів, понад 61 тисячу гривень, банківські картки, а також 6 автомобілів, якими здійснювали транспортування психотропів за межі регіону.

Організатора злочинної групи поліцейські затримали в порядку статті 208 КПК України. Наразі він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Йому та двом його спільникам, а саме 39-річному чоловікові та 38-річній жінці, за процесуального керівництва обласної прокуратури, вже повідомлено про підозру в скоєнні ними злочину, передбаченого ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут психотропних речовин або їх аналогів, вчинені організованою групою). Наразі слідчі готують клопотання до суду для обрання підозрюваним запобіжного заходу та встановлюють роль інших учасників злочинної групи для надання їхнім діям правової кваліфікації.

За скоєне зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від дев’яти до дванадцяти років.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах