103674
14:50 10.022022

Обрано запобіжні заходи причетним до незаконного будівництва в Ужгороді

Події 2447

За клопотанням слідчого, погодженим прокурором Закарпатської обласної прокуратури, двом земельним інженерам обрано запобіжні заходи у виді особистого зобов’язання. Їх підозрюють у складанні завідомо підроблених офіційних документів за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 358 КК України).

Як раніше інформувала обласна прокуратура, інженеру-землевпоряднику та інженеру-геодезисту повідомили про підозру через встановлені слідством факти складення особами ряду фальсифікованих документів із землеустрою. На підставі них у подальшому складено відповідний проєкт із землеустрою щодо зміни цільового призначення ділянки на землі для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови. Інженери склали цей проєкт, не вказавши там відомості про наявність на землях об’єкта нерухомості. При цьому вони достеменно знали про будівництво, яке там ведеться.

Фальсифікований документ в подальшому одержав позитивний висновок експертизи й, усупереч законодавству, був затверджений на засіданні сесії міської ради. Таким чином дії підозрюваних призвели до узаконення скандальної самовільної забудови на одній із вулиць Ужгорода.

Триває подальше досудове розслідування, яке за процесуального керівництва обласної прокуратури здійснюють слідчі ГУ Нацполіції в Закарпатській області.

Про це інформує пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах