103250
09:25 8.022022

На Закарпатті підозрюваним у фальсифікації міжнародних COVID-сертифікатів обрано запобіжні заходи

Події 2482

За клопотанням, погодженим прокурором Закарпатської обласної прокуратури, лікарці і працівниці салону краси, яких підозрюють у фальсифікації COVID-сертифікатів, обрано запобіжні заходи. За рішенням суду вони перебуватимуть під домашнім арештом у нічний час. Крім цього, медпрацівницю відсторонено від виконання обов’язків, що безпосередньо пов’язані із ліквідацією епідемії та здійсненню заходів із запобігання поширенню COVID-19.

Наразі слідством встановлено, що вказані особи займалися виготовленням і збутом фальсифікованих сертифікатів про вакцинацію від COVID-19. Працівниця салону займалася пошуком клієнтів, які за грошові кошти в сумі 3500 грн були готові придбати міжнародні свідоцтва про вакцинацію без здійснення щеплення. Одержані від спільниці дані закарпатців лікарка вносила в автоматизовану систему «eHealth» та здійснювала безпосереднє виготовлення сфальшованих сертифікатів, використовуючи потужності одного з медзакладів Ужгорода, де й працювала.

Подальше досудове розслідування, розпочате за фактом шахрайства (ч. 3 ст. 190 КК України) здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах