103131
14:03 31.012022

На Закарпатті група розбійників з ножем увірвалися в будинок пенсіонерки та обікрали жінку

Події 4161

Оперативники карного розшуку поліції області, спільно з колегами з кримінальної поліції Ужгорода, за гарячими слідами розкрили розбійний напад на 86-річну пенсіонерку. Двоє підозрюваних уже затримані до ізолятора тимчасового тримання, третього розшукують. Розбійникам загрожує до 12 років ув’язнення.

Вчора, 30 січня, до поліції надійшло повідомлення про розбійний напад в Ужгороді. За викликом негайно виїхала слідчо-оперативна група Ужгородського районного управління поліції.

Під час здійснення першочергових слідчих дій на місці події правоохоронці встановили, що близько 11:00 години до будинку 86-річної жінки постукали невідомі. Жінка подумала, що це сусіди та без вагань відчинила двері. У цей час до помешкання увірвалися зловмисники.

Вони відштовхнули потерпілу, погрожували їй ножем та почали перекидати речі в будинку. Знайшовши пенсійну картку та 2 тисячі гривень готівкою, зловмисники зачинили жінку у будинку, забрали мобільний телефон та викинули ключі від вхідних дверей, після чого втекли.

Перелякана пенсіонерка відчинила вікно та почала кликати на допомогу. Сусіди, як тільки почули, викликали поліцію та медиків.

Співробітники карного розшуку поліції області спільно з ужгородськими колегами одразу ж розпочали оперативні заходи для встановлення нападників. Вже за лічені години двох підозрюваних було затримано: 29-річну ужгородку та 31-річного жителя селища Королево. Наразі вже відомо і особу їх третього спільника. Ним виявився житель сусідньої Львівської області. Оперативники продовжують заходи для його розшуку. Всі фігуранти злочину вже були раніше судимі за майнові злочини.

Вже відомо, що з картки потерпілої зловмисники встигли зняти 22 тисячі гривень, після чого намагалися втекти до Львова. Саме дорогою туди їх і затримали правоохоронці.

У скоєному затримані зізналися. Викрадені грошові кошти у них вилучили та повернуть власниці.

Слідчі кваліфікували дії нападників за ч.3 ст. 187 Кримінального кодексу України, тобто розбій. За скоєне підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це інформує відділ комунікації поліції Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах