103066
08:30 31.012022

За тиждень на Закарпатті виявили майже 50 порушень карантинних вимог

Події 2102

Минулого тижня, через погіршення епідемічної ситуації, Закарпаття опинилося на «помаранчевому» рівні епідзонування.

Так, у всіх районах області щоденно працює від 18 до 25 рейдових груп. Разом із медиками та працівниками продспоживслужби, поліцейські перевіряють заклади громадського харчування, ринки, торговельні заклади, освітні установи, а також здійснюють контроль за дотриманням карантинних вимог особами, які перебувають на самоізоляції, перевізниками та їх пасажирами.

При недотриманні маскового режиму або при відсутності у громадян необхідної COVID-документації, співробітники поліції складають на порушників адмінматеріали відповідно до статті 44-3 КУпАП (Порушення правил щодо карантину людей). Вродовж минулого тижня поліцейські здійснили понад 1600 перевірок та склали на правопорушників майже 150 адмінматеріалів.

Нагадаємо штраф від 17 до 170 тисяч гривень передбачено за відсутність у громадян сертифікатів про вакцинацію або довідок про плр-тестування, а за порушення маскового режиму в громадській будівлі – від 170 до 255 гривень.

Якщо ж при перевірці COVID-документів поліцейські виявляють ознаки підробки, то порушникам передбачена кримінальна відповідальність.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах