103037
15:42 28.012022

Прокуратура через суд вимагає знесення незаконно збудованої багатоповерхівки в Ужгороді

Події 4037

Закарпатська обласна прокуратура в апеляційному порядку домагатиметься розгляду судом позову про знесення самовільно збудованої п’ятиповерхової будівлі по одній із вулиць в Ужгороді. Цю подану прокурором позовну заяву суд повернув, мотивуючи це нібито недоведеністю наявності підстав для представництва інтересів держави в суді. Це і стало приводом для внесення нами апеляційної скарги.

У позові прокурор зазначав, що за вказаною адресою на двох земельних ділянках (одна з яких є комунальною власністю) самочинно зводять будівлю без дозвільних документів. До того ж, забудовники не дотримались усіх необхідних будівельних норм, санітарних і протипожежних вимог, що підтверджено експертизою. Прокуратура наполягає саме на знесенні, адже введення в експлуатацію будівлі, що не тільки самовільно побудована, а й може становити загрозу для людей – неприпустиме.

Те, що об’єкт зводять без відповідних документів підтвердили і результати перевірок управління державного архітектурно-будівельного контролю Ужгородської міської ради. Однак, незважаючи на внесені забудовникам приписи про зупинення робіт та усунення порушень законодавства, будівництво триває.

Станом на сьогодні об’єкт майже завершено, а питання щодо реального усунення порушень досі не вирішене. З огляду на це обласна прокуратура в межах представницьких повноважень звернулася до Закарпатського окружного адміністративного суду з вимогою зобов’язати забудовників знести самочинно збудовану ними будівлю.

При цьому інформація про факт незаконного будівництва будівлі по вул. О. Митрака без дозвільних документів перевіряється і в рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах