102852
11:05 25.012022

На Закарпатті спеціалісти ГУ ДПСС здійснили понад 1300 перевірок з питань дотримання суб’єктами господарювання карантинних вимог

Події 1939

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області щоденно забезпечують посилений контроль за дотриманням обмежень, передбачених відповідною постановою Кабінету Міністрів України, з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами).

Так, за період з 17.01.2022 по 23.01.2022 року у межах цієї роботи були проведені 1378 заходів нагляду (контролю), у ході яких на 179 об’єктах були виявлені певні порушення (що становить 13,0%), у зв’язку з чим надані 129 приписів (пропозицій) для усунення недоліків та ініційовано складання 65 постанов та протоколів.

Були перевірені такі об’єкти:

– 16 дошкільних та 17 загальноосвітніх закладів, порушення не виявлено;

– 1 гуртожиток закладів освіти, порушення не виявлено;

– 360 закладів громадського харчування, виявлено порушення на 46 об’єктах (надано 29 приписів (пропозицій), ініційовано складання 21 постанови та протоколів);

– 453 об’єкти торгівлі продовольчими товарами, виявлено порушення на 77 об’єктах (надано 49 приписів (пропозицій) та ініційовано складання 36 протоколів та постанов, у 8 випадках поінформовано органи місцевої влади та у 9 – правоохоронні органи);

– 160 об’єктів торгівлі непродовольчими товарами, виявлено порушення на 15 об’єктах (надано 14 приписів (пропозицій), ініційовано складання 2 протоколів та постанов, у 1 випадку поінформовано органи місцевої влади та правоохоронні органи);

– 6 торговельно-розважальних центрів та 3 кінотеатри, порушення не виявлено;

– 63 аптеки, оптики, порушення виявлено у 1, (надано 1 припис (пропозицію);

– 27 перукарень і салонів краси, порушення виявлено на 4 об’єктах (надано 4 приписи (пропозиції));

– 1 спортзал, порушення не виявлено;

– 7 готелів, порушення не виявлено;

– 126 інших об’єктів нагляду, порушення виявлено на 18 об’єктах (надано 14 приписів, ініційовано складання 5 протоколів та постанов).

Щоденно забезпечувався контроль за роботою агропродовольчих ринків. За попередній тиждень там були проведені 138 позапланових перевірок з питань дотримання протиепідемічних заходів під час карантину. За виявлені порушення винесено 19 приписів та пропозицій керівникам ринків.

Водночас спеціалісти ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області здійснили 1322 заходи з інформування населення щодо профілактики захворювання через виступи на телебаченні та радіо, публікації в соціальних мережах та інтернет-виданнях. Фахівці надають рекомендації щодо запобігання виникненню захворювання, профілактичних заходів, в т.ч. необхідної кількості засобів індивідуального захисту, деззасобів, нанесення дистанційних розміток, кількісті одночасного перебування споживачів, фасування продуктів харчування та ін.

Здійснюється і контроль за проведенням профілактичних та протиепідемічних заходів – а саме, поточної дезінфекції – у торгівельних центрах, ринках, вокзалах, об’єктах торгівлі та громадського харчування, в банках, сільських, селищних радах тощо. Проведено моніторинг 1305 заходів поточної дезінфекції на об’єктах різної категорії.

Робота з нагляду за дотриманням суб’єктами господарювання встановлених вимог до функціонування в умовах адаптивного карантину триває.

Про це інформує Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах