102821
14:36 24.012022

Чотири закарпатця, аби уникнути ізоляції, намагались підкупити прикордонників

Події 2820

22 січня у Чопському загоні зафіксували ще чотири спроби підкупу прикордонних нарядів. Усі четверо правопорушників мали намір уникнути встановлення додатку «Вдома», який фактично контролює проходження самоізоляції після повернення з-за кордону.

Зокрема, у суботу в залізничному пункті пропуску «Чоп (Дружба) » троє наших співвітчизників при в’їзді надали на контроль паспортні документи, в один з яких вклали 2000 угорських форинтів, а в інші два – по 1000 форинтів. Не маючи сертифікатів про вакцинацію, чоловіки за допомогою хабаря намагалися умовити правоохоронців дозволити їм не завантажувати додаток «Вдома» у мобільні телефони.

Інший випадок стався в автомобільному пункті пропуску «Чоп (Дружба) ». Нехтуючи безпекою оточуючих, 49-річний закарпатець шляхом надання неправомірної винагороди також сподівався уникнути проходження самоізоляції.

У всіх випадках прикордонники рішуче відмовилися від грошових коштів та доповіли керівництву. На місце події викликали співробітників Нацполіції. Також на адресу Ужгородського РУП ГУНП в Закарпатській області направлено повідомлення про можливе виявлення ознак кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Після складання відповідних документів та завантаження додатку «Вдома» усіх правопорушників оформили на в’їзд в Україну, проте з пунктів пропуску вони вибули у супроводі представників поліції.

Зважаючи на ситуації, які мали місце, нагадуємо про кримінальну відповідальність за спробу надання неправомірної вигоди посадовим особам Держприкордонслужби. Наголошуємо, що прикордонники мають нульову толерантність до ганебного явища корупції, тож будь-які прояви її неодмінно ви являтимуться і каратимуться у відповідності до чинного законодавства.

Про це інформує Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини