102596
15:56 19.012022

На МП «Тиса» вилучили незадекларований товар на понад 120 тис грн

Події 2616

Сьогодні, 19 січня, інспектори-оперативники митного поста «Тиса» Закарпатської митниці виявили в багажному відсіку пасажирського автомобіля марки «Mercedes-Benz» 13 картонних коробок із незадекларованим товаром іноземного виробництва, орієнтовною вартістю понад 120 тис грн.

З’ясувалося, що 52-річний перевізник з Івано-Франківщини, повертаючись з італійського міста Бергамо, вирішив не декларувати у «червоному коридорі» увесь товар, аби обійти повну сплату митних платежів.

Під час здійснення митних процедур водій свідомо вказав у декларації виключно вживані одяг і взуття, інші речі, загальною вагою 350 кг, в кількості 35 місць. Усно заперечив про наявність будь-яких інших товарів, в тому числі таких, переміщення яких через митний кордон України заборонено або обмежено.

На підставі аналізу та ризиків, прискіпливі інспектори провели повний огляд транспортного засобу, зважування усіх пакунків і сумок, та виявили не вказаний у митній декларації та усно не заявлений товар італійського виробництва вагою 154 кг.

Так, у 13 картонних коробках знаходилися: апарати для фільтрування або очищення води торгової марки «DVA»; різні частини обладнання для приготування кави; засоби, суміші у формі таблеток, що перешкоджають утворенню накипу, для використання в кавоварках, розфасовані у пластикові банки тощо.

Зрозуміло, що виявлений товар значно перевищує неоподатковану норму переміщення через митний кордон України (на одну особу до 500 євро і до 50 кг). Та, як зазвичай стається у подібних ситуаціях, водій не визнав свою провину, а перевів стрілки на малознайому людину з Італії, яка попросила його доставити коробки в Івано-Франківськ.

Тож, відносно перевізника складено протокол про порушення митних правил за статтею 472 Митного кодексу України.

Остаточну вартість товару визначить спеціаліст-експерт, але згідно цін в Інтернет мережі на аналогічний товар, то його вартість перевищує 4 тис євро. Наразі предмети правопорушення вилучено, справу скерують до суду, який вирішить подальшу долю незаконних речей.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської митниці.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах