101350
11:15 18.012022

За тиждень на Закарпатті проведено майже 1300 перевірок дотримання карантину

Події 3488

Так, за період з 10.01.2022 по 17.01.2022 року фахівці ГУ ДПСС краю провели 1325 заходів нагляду (контролю), у ході яких на 145 об’єктах були виявлені певні порушення (що становить 10,9%), на усунення яких надані 119 приписів (пропозицій) керівникам та ініційовано складання 43 постанов та протоколів.

Зокрема, були перевірені такі об’єкти:

  • 7 дошкільних та 11 загальноосвітніх закладів, порушення не виявлено;
  • 1 гуртожиток закладів освіти, порушення не виявлено;
  • 403 заклади громадського харчування, виявлено порушення на 33 об’єктах (надано 28 приписів (пропозицій), ініційовано складання 7 постанов та протоколів) ;
  • 407 об’єктів торгівлі продовольчими товарами, виявлено порушення на 57 об’єктах (надано 43 приписи (пропозиції) та ініційовано складання 25 протоколів та постанов, у 2 випадках поінформовано органи місцевої влади та у 3 – правоохоронні органи) ;
  • 147 об’єктів торгівлі непродовольчими товарами, виявлено порушення на 10 об’єктах (надано 9 приписів (пропозицій), ініційовано складання 2 протоколів та постанов, в одному випадку поінформовано органи місцевої влади та правоохоронні органи) ;
  • 1 торговельно-розважальний центр, порушення не виявлено;
  • 48 аптек, оптик, порушення виявлено в одному, (надано 1 припис (пропозицію) ;
  • 20 перукарень і салонів краси, порушення виявлено на 2 об’єктах (надано 2 приписи (пропозиції) ) ;
  • 2 спортзали, порушення не виявлено;
  • 6 готелів, порушення не виявлено;
  • 133 інших об’єкти нагляду, порушення виявлено на 24 об’єктах (надано 18 приписів, ініційовано складання 9 протоколів та постанов, у 1 випадку поінформовано органи місцевої влади).

Щоденно забезпечувався контроль за роботою агропродовольчих ринків області. За попередній тиждень там були проведені 139 позапланових перевірок з питань дотримання протиепідемічних заходів під час карантину. За виявлені порушення винесено 18 приписів з пропозиціями керівникам ринків.

Водночас спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби області здійснили 1418 заходів з інформування населення щодо профілактики захворювання через виступи на телебаченні та радіо, публікації в соціальних мережах та інтернет-виданнях. Фахівці надають рекомендації щодо запобігання виникненню захворювання, профілактичних заходів, в т.ч. необхідної кількості засобів індивідуального захисту, дезінфекційних засобів, нанесення дистанційних розміток, кількісті одночасного перебування споживачів, фасування продуктів харчування тощо.

Також спеціалісти ГУ ДПСС області здійснюють контроль за проведенням профілактичних та протиепідемічних заходів, зокрема поточної дезінфекції – у торгівельних центрах, ринках, вокзалах, об’єктах торгівлі та громадського харчування, в банках, сільських, селищних радах тощо. Проводився моніторинг 1246 заходів поточної дезінфекції на об’єктах різної категорії.

Про це інформує Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах