102140
11:49 11.012022

На Закарпатті спеціалісти ГУ ДПСС здійснили 860 перевірок з питань дотримання суб’єктами господарювання карантинних вимог

Події 2138

Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області забезпечують посилений контроль за дотриманням обмежень, передбачених відповідною постановою Кабінету Міністрів України, з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами).

Так, за період з 03.01.2022 по 10.01.2022 року у межах цієї роботи були проведені 860 заходів нагляду (контролю), у ході яких на 112 об’єктах були виявлені певні порушення (що становить 13,0%), у зв’язку з чим надані 82 приписи (пропозиції) для усунення недоліків та ініційовано складання 39 постанов та протоколів.

Були перевірені такі об’єкти:

  • 3 дошкільні заклади, порушення не виявлено;
  • 236 закладів громадського харчування, виявлено порушення на 25 об’єктах (надано 24 приписи (пропозиції), ініційовано складання 1 постанови);
  • 290 об’єктів торгівлі продовольчими товарами, виявлено порушення на 48 об’єктах (надано 32 приписи (пропозиції) та ініційовано складання 23 протоколів та постанов);
  • 69 об’єктів торгівлі непродовольчими товарами, виявлено порушення на 9 об’єктах (надано 3 приписи (пропозиції), ініційовано складання 6 протоколів та постанов);
  • 4 торговельно-розважальні центри, порушення не виявлено;
  • 31 аптеку, оптику, порушення не виявлено;
  • 16 перукарень і салонів краси, порушення виявлено на 1 об’єкті (надано 1 припис (пропозицію));
  • 1 спортзал, порушення не виявлено;
  • 2 готелі, порушення не виявлено;
  • 106 інших об’єктів нагляду, порушення виявлено на 17 об’єктах (надано 10 приписів, ініційовано складання 9 протоколів та постанов, у 1 випадку поінформовано органи місцевої влади).

Щоденно забезпечувався контроль за роботою агропродовольчих ринків. За попередній тиждень там були проведені 102 позапланові перевірок з питань дотримання протиепідемічних заходів під час карантину. За виявлені порушення винесено 18 приписів та пропозицій керівникам ринків.

Водночас спеціалісти ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області здійснили 955 заходів з інформування населення щодо профілактики захворювання через виступи на телебаченні та радіо, публікації в соціальних мережах та інтернет-виданнях. Фахівці надають рекомендації щодо запобігання виникненню захворювання, профілактичних заходів, в т.ч. необхідної кількості засобів індивідуального захисту, деззасобів, нанесення дистанційних розміток, кількісті одночасного перебування споживачів, фасування продуктів харчування та ін.

Здійснюється і контроль за проведенням профілактичних та протиепідемічних заходів – а саме, поточної дезінфекції – у торгівельних центрах, ринках, вокзалах, об’єктах торгівлі та громадського харчування, в банках, сільських, селищних радах тощо. Проведено моніторинг 786 заходів поточної дезінфекції на об’єктах різної категорії.

У пунктах пропуску через державний кордон України були оглянуті 1969 транспортних засобів (в т. ч. легкових — 1605, вантажних — 364).

Робота з нагляду за дотриманням суб’єктами господарювання встановлених вимог до функціонування в умовах адаптивного карантину триває.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини