101939
12:01 6.012022

На Закарпатті затримали групу нелегалів з Афганістану

Події 2725

Сьогодні вночі військовослужбовці Чопського загону у співпраці зі словацькими колегами зупинили незаконні наміри шести іноземців, які мали на меті незаконно потрапити з України у Словаччину.

Близько другої години ночі військовослужбовці відділу «Ужгород» отримали інформацію про рух групи невідомих поблизу  кордону. На пошуки ймовірних правопорушників вислали додаткові прикордонні наряди та організували взаємодію з Прикордонною поліцією Словаччини.

 У ході пошуків за 100 метрів від загороджувального паркану у лісистій місцевості прикордонники затримали двох чоловіків, які прямували в бік держрубежу. Ще чотирьох правопорушників зупинили словацькі колеги. Усі затримані назвалися громадянами Афганістану, деякі з них мали при собі посвідки на тимчасове проживання в Україні. Вони визнали намір дістатися Словаччини, а згодом – країн Західної Європи.

У діях  іноземців вбачають ознаки правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч.2 ст.204-1 КупАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». Після відповідних процесуальних заходів незаконних мігрантів, затриманих на території Словаччини, буде передано у порядку реадмісії на територію України.

Про це передає пресслужба Чопського прикордонного загону.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах