101895
14:32 5.012022

Паводок на Закарпатті: підтоплено десятки дворогосподарств

Події 18041

Не встигли закарпатці насвяткуватись, як у перші дні Нового року в області знову лютує стихія. Замість снігу та морозу почалось «традиційне» потепління та дощі. Та ще й сніг у горах почав стрімко танути. До всього, останнім часом було зафіксовано чималу кількість опадів. Що вкупі призвело до підняття рівня води у річках, а також ґрунтових вод.

І наслідки не забарились. Як повідомили у ДСНС станом на ранок 5 січня на території Закарпатської області через підняття ґрунтових вод зафіксовано низку підтоплень. Зокрема, у Рахівському, Тячівському та Хустському районах підтоплено 7 підвальних приміщень, 6 житлових будинків та 21 дворогосподарство. Для відкачки води залучалася техніка місцевих пожежно-рятувальних підрозділів.

Окрім того, вночі зійшли селеві потоки на дорогу регіонального значення Р21 в с. Нижній Бистрий Хустського району та автошлях національного значення Н09 у м. Рахів. Світлини та відео із місця події неподалік Рахова оприлюднив ТВ «21 Унгвар». З них видно, що каміння та бруд перекрили ледь не всю частину однієї зі смуг проїжджої частини.

В обох випадках над розчисткою дорожнього полотна від земляних мас та каміння працювала техніка. Наразі рух транспорту відновлено. Інформація щодо наслідків погодних умов уточнюється, повідомляють у ГУ ДСНС України у Закарпатській області.

Також стало відомо, що у зв’язку з підтопленням свердловин на водозаборі «Чинадієво» буде обмежено водопостачання на 61 вулиці Мукачева.

А ось у Хусті рятувальники вивільнили з річки Ріка підтоплений автомобіль. У водяний полон потрапив  Audi 100. Стрімка течія почала відносити його на середину річки, але водій, на щастя, таки зумів вибратися на берег. Авто ж витягали за допомогою спеціального буксирувального обладнання.

Руслан ФАТУЛА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах