12:33 1.012022

На Закарпатті затримали серійного крадія

Події 3713

Слідчі та оперативники поліції Закарпаття провели санкціоновані судом обшуки у фігуранта майнових злочинів, скоєних на території Мукачівського району. Серед вилученого виявили крадені речі, а також боєприпаси. Підозрюваного помістили до ізолятора тимчасового тримання

Закарпатські поліцейські затримали мукачівця, який фігурує у серії майнових злочинів, вчинених протягом 2021 року на території Мукачівського району. Йдеться про крадіжки великої суми грошей, коштовностей та мисливської зброї. 

Розслідуванням справи займалися оперативники карного розшуку Головного управління поліції області спільно зі слідчими Мукачівщини. В результаті правоохоронці отримали інформацію про можливу причетність до крадіжок 49-річного місцевого жителя. Чоловік вже має кримінальний досвід і раніше відбував покарання у місцях позбавлення волі.

Оперативники встановили, що зловмисник «працював» переважно вночі. До злочинів ретельно готувався: на подвір’ях, які охороняли собаки, він спершу годував тварин снодійним, після чого безперешкодно проникав у будинки. 

Для отримання доказів у справі закарпатські поліцейські провели обшук за місцем мешкання фігуранта. Серед вилученого: крадені автомобільні запчастини, аудіотехніка, а також два мисливські карабіни, що належать потерпілому жителю села Ракошино. Також слідчі вилучили й медичні препарати, якими зловмисник присипляв собак.

Окрім цього в будинку 49-річного мукачівця виявили гранату РГД-5, запал до неї та сотню набоїв. Правоохоронці встановлюють з якою метою чоловік зберігав небезпечні предмети. 

Зловмисникові слідчі повідомили про підозру у скоєнні двох злочинів – крадіжки, вчиненої з проникненням (ч.3 ст.185 ККУ) та незаконному поводженні з боєприпасами (ч.1 ст.263 ККУ). Також йому вже обрано запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Підозрюваному загрожує до семи років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області
 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах