101625
13:23 27.122021

На Закарпатті поліцейські продовжують перевіряти ялинкові ринки

Події 2570

Триває останній тиждень перед новим роком, тому кількість живих зелених ялинок на ринках у містах Закарпаття збільшується. В той час, як більшість торговців здійснюють свою діяльність в рамках чинного законодавства, є люди, які самостійно зрубують дерева та наживаються на дарах лісу.

Тому поліцейські проводять постійні рейди у всіх населених пунктах області та перевіряють визначені місця продажу та можливої стихійної торгівлі. Порушників притягують до відповідальності згідно Кодексу України про адміністративні правопорушення за статтями 160 та 88-1.

Якщо продавець торгує в невстановленому місці, але має всі документи на деревця, на нього складають протокол за ст. 160 КУпАП, тобто торгівля з рук у невстановлених місцях.

За продаж самовільно зрубаних дерев, які не мають відповідних документів та бирок – за ст. 88-1 КУпАП, тобто порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу. В другому випадку відбувається і вилучення товару.

Поліція лише за кілька останніх днів виявила продаж ялинок без чіпів в Ужгороді та Ужгородському районі, а також на Берегівщині. В Тячеві правоохоронці притягнули до відповідальності осіб, які продавали дерева з бирками, але у невстановлених місцях.

Поліцейські постійно проводить такі рейди, однак звертаємося до громадян: якщо ви самостійно виявили подібні порушення – одразу телефонуйте на лінію «102».

Про це інформує відділ комунікації поліції Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах