101323
12:05 20.122021

На Закарпатті викрито підпільний цех із виробництва алкоголю – вилучено понад 25 тонн фальсифікату

Події 2754

За процесуального керівництва Перечинського відділу Ужгородської окружної прокуратури припинено діяльність масштабного підпільного цеху з виготовлення алкогольних напоїв.

Кілька днів на Ужгородщині тривали обшуки за місцями проживання фігурантів кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 199 КК України (виготовлення і зберігання підроблених марок акцизного податку). Правоохоронці знайшли та вилучили понад 25 тонн ймовірно фальсифікованого алкоголю. У приміщеннях зберігалися марки акцизного податку з ознаками підробки, етикетки різних брендів алкогольних напоїв, бочки та каністри з етиловим спиртом, пляшки з білою прозорою рідиною, а також скляна тара: 29450 порожніх пляшок та 10660 заповнених. У подальшому для встановлення походження підакцизні товари буде скеровано на експертизу.

Викриття протиправної діяльності здійснено прокурорами за матеріалами Чопського прикордонного загону ДПСУ спільно зі співробітниками головного оперативно-розшукового відділу Чопського загону і спецпідрозділу «ДОЗОР» із залученням слідчих відділення НП №1 Ужгородського райуправління ГУНП в Закарпатській області. Досудове розслідування триває, вирішується питання щодо накладення арешту на вилучену сировину. Встановлюється коло осіб, які можуть бути причетні до вказаного злочину.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це інформує пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах